Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja Internet portala ŽenskiKutak.hr i pridruženih web stranica.

Upotrebljavajući web stranice www.zenskikutak.hr (u daljnjem tekstu ŽenskiKutak) dajete svoj pristanak na poštivanje odredbi ovog ugovora o navedenim uvjetima uporabe. Ako se sa istima ne slažete, molimo Vas da ne koristite Internet portal ŽenskiKutak.

Ograničenja u upotrebi materijala

Materijali na web stranicama portala ŽenskiKutak zaštićeno su autorsko pravo portala ŽenskiKutak ili drugih pravnih ili fizičkih osoba. Tekstovi, grafike, baze podataka, HTML kod i ostalo, intelektualno su vlasništvo portala ŽenskiKutak ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Materijali sa portala ŽenskiKutak, također ne smiju biti kopirani, izdavani, prevođeni, ili na bilo koji drugi način distribuirani ukoliko se ne navodi izvor. Ukoliko želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo Vam izaći u susret.

Vlasništvo baza podataka, licence (dozvole) i upotreba

ŽenskiKutak i njegovi suradnici zadržavaju sva prava i, ovim ugovorom, niti jedno pravo intelektualnog vlasništva nije prenosivo. ŽenskiKutak vam time dodjeljuje ne ekskluzivnu i neprijenosnu dozvolu za uporabu baza podataka na web stranicama portala ŽenskiKutak. Baze podataka se mogu upotrijebiti samo za uvid u informacije, u opsegu (razmjeru) opisanom u tekstu koji slijedi. Čitanjem ovog ugovora, obvezujete se na korištenje informacija iz baza podataka portala ŽenskiKutak, jedino za vašu privatnu uporabu i interne ciljeve - vašeg doma ili vašeg posla, uz što se podrazumijeva da to nije prodavanje ili posredovanje informacija, publiciranje, distribuiranje, prenošenje ili reproduciranje bilo kojeg dijela baze podataka (bilo direktno ili u sažetoj, selektivnoj ili tabeliranoj formi). Možete napraviti ograničeni broj kopija svakog outputa, u machine-čitajućoj formi ili u hard copy formi, što je dovoljno za gore spomenute dozvoljene ciljeve. Ništa ovdje spomenuto ne daje vam pravo kreiranja bilo kakvih baza podataka, direktorija ili hard copy publikacija - iz ili od baza podataka, niti za internu, niti za eksternu uporabu.

Jamstvo, odgovornost

ŽenskiKutak se odriče svih jamstava, izričitih ili neizravno izraženih, uključujući, ali ne ograničavajući se na mogućnost prodaje u određene svrhe. ŽenskiKutak ne jamči da će funkcije sadržane u materijalima biti oslobođene grešaka, da će nepravilnosti biti ispravljene, kao ni da je server na kojem je smješten portal ŽenskiKutak oslobođen virusa te ostalih štetnih komponenti. ŽenskiKutak ne garantira ispravnost i točnost uporabe te rezultate uporabe materijala dostupnih na web stranicama portala ŽenskiKutak. Vi (a ne ŽenskiKutak) preuzimate kompletne troškove svih potrebnih popravaka, servisiranja, ili ispravljanja. Zakon koji je na snazi možda neće dopustiti isključenje impliciranih jamstava pa je moguće da se spomenuto isključenje ne odnosi na Vas. U nijednom slučaju ŽenskiKutak neće biti odgovoran za štete proizašle iz nemarne ili nestručne uporabe materijala na web stranicama portala ŽenskiKutak, čak i ako su portal ŽenskiKutak ili njegovi autorizirani zastupnici bili upozoreni na mogućnost takvih šteta. Zakon možda ne dopušta ograničenja ili isključivanje odgovornosti za slučajne ili logične štete, pa je moguće da se ovo ograničenje ili isključenje ne odnosi na Vas.

Informacije na web stranicama portala ŽenskiKutak pripremljene su pomno i stručno, no portal ŽenskiKutak ne može odgovarati za posljedice njihove primjene. Svi podaci na web stranicama portala ŽenskiKutak dostupni su za uporabu jedino u svrhu informiranja. Namjena informacija sadržanih na web stranicama portala ŽenskiKutak nije pružanje pravnih, financijskih ili poreznih savjeta, ili bilo kojih drugih sličnih individualnih savjeta ili savjeta za kompanije. Usluge opisane na web stranicama portala ŽenskiKutak su ponuđene samo u pravnu nadležnost gdje mogu biti legalno ponuđene. Informacije na web stranicama portala ŽenskiKutak nisu sveobuhvatne te su iste ograničene informacijama dostupnima portalu ŽenskiKutak.

Linkovi i obilježja, robne marke

ŽenskiKutak nije nužno povezan sa web stranicama čiji su linkovi ovdje navedeni i ne odgovara za njihov sadržaj. Pridružene web stranice služe isključivo Vama, kako bi pridonijeli praktičnosti uporabe Internet portala ŽenskiKutak te im stoga pristupate uz vlastiti rizik. Postojanje linkova za ostale web stranice te preporuke za određene proizvode, usluge ili publikacije koje nisu dio Internet portala ŽenskiKutak te njegovih pomoćnih i pridruženih web stranica ne znači dopuštenje portala ŽenskiKutak za njihovo korištenje.

Određena imena, grafike, obilježja robnih marki, ikone, dizajn, riječi, naslovi i fraze na Internet portalu ŽenskiKutak mogu činiti zaštitne znakove, imena ili znakove usluga portala ŽenskiKutak ili njegovih zasebnih jedinica. Izlaganje zaštitnih znakova na Internet portalu ŽenskiKutak ne podrazumijeva dozvolu njihovog korištenja u bilo kakve svrhe. Svako neautorizirano kopiranje, snimanje, modificiranje te reprodukcija zaštitnog znaka i/ili ostalog sadržaja ovog Internet portala može značiti kršenje zakona o zaštitnim znakovima i/ili zakonima o kopiranju te osoba može biti podvrgnuta odgovarajućem pravnom postupku.

Registracija i prijava korisnika

Registrirani korisnik portala ŽenskiKutak.hr može postati svaka fizička osoba koja prilikom registracije unosi istinite podatke te odabire svoje korisničko ime i tajnu lozinku. Pravnim osobama (tvrtke, obrti, udruge, nevladine organizacije, ...) strogo je zabranjeno otvaranje korisničkog računa na portalu ŽenskiKutak.hr.

ŽenskiKutak.hr ne odgovara za sadržaje objavljene od strane korisnika, već za sadržaj odgovaraju prvenstveno korisnici koji taj sadržaj objave. Korisnik se izričito obvezuje da neće na internet stranicama ŽenskiKutak.hr postavljati, objavljivati ili na bilo koji drugi način činiti dostupnima bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu ili drugim pravima, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava te je kao takav isključivo odgovoran za eventualnu štetu nastalu kršenjem ove svoje obveze.

Do saznanja je li neki od materijala na internetskoj stranici zaštićen nekim od prava, korisnik mora doći samostalno, pa stoga ŽenskiKutak.hr nije u obvezi takve informacije iznositi ili objaviti. Postavljanjem materijala od strane korisnika bilo kojeg sadržaja na bilo koji dio internet portala ŽenskiKutak.hr, korisnik jamči da je nositelj prava na tim materijalima, te je dao portalu ŽenskiKutak.hr pravno valjano, besplatno, neograničeno pravo / licencu na korištenje, reprodukciju, modificiranje, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje i distribuciju takvog materijala.

Korisnik je suglasan da su sve opcije međusobnog komuniciranja javnog karaktera i nemaju status povjerljivih informacija pa stoga ŽenskiKutak.hr može nadzirati sadržaj komunikacije korisnika bez njihovog znanja i posebnog odobrenja. Budući da portal ŽenskiKutak.hr obavezno ne kontrolira ili autorizira sadržaj poruka ili informacija koje se mogu naći na ovim internet stranicama, portal ŽenskiKutak.hr nije odgovoran kako za radnje koje korisnik poduzima u bilo kojem djelu ovog internet portala, tako i za sadržaj koji bi korisnik mogao postaviti na istima.

Portal ŽenskiKutak.hr zadržava pravo objave informacija u slučaju tužbe ili zakonskih akcija podignutih zbog korisničkih sadržaja.

Registrirani korisnici obvezuju se da neće:

  • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja
  • maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način povređivati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa
  • objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj
  • uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima
  • uploadati datoteke koje sadržavaju viruse, crve, trojanske konje ili bilo kakav software koji nanosi štetu
  • lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika
  • sugerirati na bilo koji način službenu povezanost sa portalom ŽenskiKutak.hr
  • kršiti bilo koji važeći zakon

Registriranim korisnicima nije dozvoljeno putem ovih internet stranica objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji drugi način materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava ili diskreditiraju drugi.

Komentari objavljeni na portalu ŽenskiKutak.hr ne odražavaju stav portala, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi portala ŽenskiKutak.hr, a ŽenskiKutak.hr nije odgovoran za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana, kao ni za sadržaj koji razmjenjuju korisnici tako da ne snosi odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta .

ŽenskiKutak.hr zadržava diskrecijsko pravo da samo ocijeni je li došlo do povrede obveza od strane korisnika. ŽenskiKutak.hr zadržava pravo suspenzije korisničkog računa u slučaju neprimjerenih komentara, provokacija i sl. a bilo kakav sadržaj koji nije u skladu s uvjetima korištenja biti će odmah uklonjen ili promijenjen bez posebne najave ili obrazloženja. ŽenskiKutak.hr zadržava pravo suspenzije korisničkog računa ukoliko se korisnik ne pridržava Uvjeta korištenja portala ŽenskiKutak.hr bez posebne najave ili obrazloženja.

Tajnost (povjerljivost) kodova, šifri i informacija

Vašim pristupom na ovaj Internet portal, podrazumijeva se stroga povjerljivost i tajnost pretplatničkog koda, korisničkog imena, korisničkog ID-a, korisničke šifre, te svih Vama dostupnih informacije do kojih ste došli putem dobivene šifre za pristup web stranicama portala ŽenskiKutak. Zabranjeno je kopiranje ili bilo kakvo javno iznošenje takvih informacija.

Ostalo

Ovaj ugovor o uvjetima uporabe odnosi se na svaki pristup Internet portalu ŽenskiKutak. ŽenskiKutak zadržava pravo izmjene ovog Ugovora - izdavanjem nove verzije dokumenta koja će biti važeća od datuma objavljivanja iste na ovoj web stranici. Svaki pristup informacijama na Internet portalu ŽenskiKutak bit će zasebna i diskretna transakcija.

Ovi uvjeti o uporabi ne smiju biti ustupljeni bez unaprijed danog pismenog dopuštenja portala ŽenskiKutak, te će se isti tumačiti i provoditi u skladu sa Zakonima.

Završetak

Ovaj je Ugovor valjan sve dok ga ne raskine jedna od stranaka. Ovaj ugovor možete raskinuti u bilo koje vrijeme, uništavajući sve materijale do kojih ste došli putem bilo koje web stranice u vlasništvu portala ŽenskiKutak, te svu povezanu dokumentaciju, kao i sve kopije i instalacije vezane uz to, bez obzira na to jesu li navedeni u uvjetima ovog Ugovora.