Jesenska dijeta

Dijeta primjerena dobu godine.

1 .dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 hrenovka, 1/2 graham peciva.
RUČAK: 1 kutlača bistre pileće juhe, 30g. pilećeg mesa kuhanog u juhi, 1 žlica kuhanog zelja začinjenog češnjakom octom ili limunovim sokom, 1 manji kuhani krumpir
VEČERA: 1 kruška.

2. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 tanka šnita sira Trapista, 1/ 2 graham peciva, 2 dl. šipkovog čaja sa saharinom.
RUČAK: 100 gr. kuhane škarpine, 1 manji kuhani krumpir, 2 žlice kuhane blitve začinjene sa češnjakom i octom.
VEČERA: kompot od 5 suhih šljiva sa saharinom.

3. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 2 velike žlice svježeg kravljeg sira, 1/2 jabuke.
RUČAK: 1 kutlača bistre juhe od govedine, 70 gr. kuhane govedine, 1 kuhana mrkva, 3 žlice salate od svježeg zelja.
VEČERA: 1 naranča.

4. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 tanka šnita posebne Puris kobasice, 1/4 graham peciva, 2 dl. šipkovog čaja sa saharinom.
RUČAK: 1 kutlača prežgane juhe (zapršku napraviti bez ulja), 50 gr. teleće jetre pečene bez ulja, 1 manji kuhani krumpir, 5 listova zelene salate.
VEČERA: 1 kiselo mlijeko. I jabuka.

5. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: kompot od 1 jabuke skuhane sa saharinom u 2 dl vode.
RUČAK. 1 kutlača bistre juhe od kosti, 30 gr. mljevenog junećeg mesa pečenog na roštilju ili teflon tavi, 2 žlice variva od mahuna bez zaprške).
VEČERA: 1 grejp, 1 jogurt.

6. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 2 dl. toplog mlijeka , 1/2 šnite crnog kruha, 1 šnita prešane šunke.
RUČAK: 2 kutlače bistre goveđe juhe, 3 žlice kuhanog graha začinjenog s 4 kapi maslinovog ulja i lukom, 50 gr. kuhane govedine.
VEČERA: 2 žlice svježeg kravljeg sira , 1 naranča.

7. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 kiselo mlijeko, 1/2 graham peciva.
RUČAK: 70 gr. bijele morske ribe pečene na roštilju ili teflon tavi, 3 žlice kuhane prokulice začinjene s 4 kapi maslinovog ulja i češnjakom, 1 manji kuhani krumpir.
VEČERA:2 kivija.

8. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 tanka šnita crnog kruha, 1 šnita prešane šunke, Cedevita.
RUČAK: 2 žlice riže s graškom kuhane u slanoj vodi, pola kuhanih kokošjih prsa, 4 šnite cikle.
VEČERA: 1 grejp, 1 kivi.

9. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 tvrdo kuhano jaje, 4 Vic krekera.
RUČAK: 2 kutlače bistre juhe od rajčice, 70 gr. naglo pečenih purećih prsa,
VEČERA:1 naranča, 10 Bobi štapića.

10. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: kompot od jedne jabuke zaslađen saharinom.
RUČAK: 1/2 graham peciva, 1 hrenovka, 2 kisela krastavca.
VEČERA: 1 jaje pečeno na pola žličice margarina ,1/2 grahama peciva, 1 kivi.

11. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 voćni jogurt.
RUČAK: 100 gr. kuhanog oslića, 1 mali kuhani krumpir, 2 žlice kuhanog karfiola začinjenog sa češnjakom i limunovim sokom
VEČERA : 1 kruška.

12. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 banana.
RUČAK: 2 okruglice od šljiva.
VEČERA: tanka šnita Trapista, 1/2 grahama peciva.

13. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 jogurt, 2 keksa.
RUČAK: 1 juha od gljiva, 3 žlice kuhanih šampinjona s 2 žlice kuhane riže, 4 lista zelene salate.
VEČERA: 1 jabuka, 1 mandarina.

14. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 jogurt pomiješan sa žličicom zobenih pahuljica.
RUČAK: 1 mala punjena paprika, 1 mali kuhani krumpir.
VEČERA: 1 tanka šnita crnog kruha namazana sa namazom od svježeg sira.

15. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 hrenovka, 1 graham pecivo.
RUČAK: 1 tvrdo kuhano jaje pomiješano s 5 listova zelene salate.
VEČERA: kompot od 5 suhih šljiva sa saharinom.

16. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 kruška.
RUČAK: 1 kom smrznutih Ledo zagorskih štrukli skuhanih u slanoj vodi, 1 kivi.
VEČERA : 1 sirova mrkva. 1 jabuka.

17. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 5 Bobi štapića, i jogurt.
RUČAK: 2 žlice špageta, 1 žlica prešane šunke, 1 šnita Trapista, (pomiješano) 4 šnite cikle. VEČERA: 1 naranča.

18. dan. - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1/4 graham peciva s tankim namazom margarina, 2 dl., šipkovog čaja.
RUČAK: 2 žlice kisele repe s 1 žlicom kuhanog graha, 50 gr. kuhane vratine.
VEČERA : 15 zrna grožđa.

19. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK, grejp, 1 tanka šnita Trapista.
RUČAK: 1 kutlača bistre teleće juhe , 2 žlice đuveča od teletine (nasjeckajte malu glavicu crvenog luka, 1 manju papriku i popržite na 1 maloj žličici margarina. Dodajte 10 dkg teletine od plećke koju ste prije skuhali u juhi, 2 žlice riže. soli, papra i žličicu kuhane rajčice). Pokrijte i kuhajte uz dodatak 1 do 1/2 dl. teleće juhe dok se riža ne skuha. 1 kiseli krastavac.
VEČERA: 1 kruška.

20. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 2 Albert keksa , 2dl. lipovog čaja sa saharinom.
RUČAK: 1 mala sarma , 1 mali kuhani krumpir.
VEČERA: 1 jabuka.

21. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 2 dl. kiselog mlijeka, 3 Vic krekera.
RUČAK: 70.gr kuhane junetine, 1 žlica pire krumpira, 2 žlice špinata.
VEČERA: 1 grejp.

22. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 2 žlice svježeg kravljeg sira, 1/2 jabuke.
RUČAK: skuhajte 4 dkg . tjestenine u slanoj vodi, dodajte 3 dkg. račića iz konzerve (može i smrznutih, ali ih tada skuhajte posebno u slanoj vodi) 1 mali nasjeckani kiseli krastavac, 1 žlicu kuhanog graška. Pomiješajte sve zajedno i dodajte 3 kapi maslinovog ulja i pola ocijeđenog limuna.
VEČERA: 1 jabuka

23. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: kompot od 5 suhih šljiva sa saharinom.
RUČAK: 1 kutlača juhe od rajčice, 1 ćufta, 2 žlice tjestenine sa naribanim suhim sirom. VEČERA: 2 kriške svježeg ananasa

24. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1 jogurt.
RUČAK: 1 kuhani pileći batak, 2 žlice variva od poriluka s 1 manjim krumpirom.
VEČERA: 5 Bobi štapića, 2 dl. mlijeka.

25. dan - Čaša hladne vode na tašte.
DORUČAK: 1/2 graham peciva, 1 šnita prešane šunke, Cedevita
RUČAK: 2 žlice kuhanih škampa začinjenih limunovim sokom, češnjakom i peršinom, 2 žlice kuhane blitve.
VEČERA: 1 kiselo mlijeko.
DOZVOLJENA PIĆA: u neograničenim količinama sva dijetna bezalkoholna pića mineralne vode, čajevi (sljez, šipak, lipa, kamilica), kava bez kofeina.

RASPORED OBROKA: doručak od 9-1, ručak od 14-16,večera od 19-21.

Komentari